Tajine op inductiekookplaat

Adapter om een tajine ook te kunnen gebruiken op een inductie kookplaat. Deze adapter heeft een doorsnede van 2cm en is van het merk SIF. Plaats de inductie adapter onder de tajine en zet hem op de inductie kookplaat.

Plaats vervolgens de deksel op de onderste schaal. Volgens mij moet je zelfs aparte pannen kopen die geschikt zijn voor zo’n kookplaat. Tajine is van aarde en dus niet geschikt.

Een Tajine koop je eenvoudig online bij bol.

Nee, alleen de tajine van Le Creuset kan op een inductieplaat. Ik heb een tajine cadeau gekregen en verder bezit ik een. Als je een aardewerk tajine hebt gaat die uiteraard niet op een inductiekookplaat. Heb jij net zitten watertanden bij de gerechten en baal jij nu van je inductiekookplaat?

Niet getreur deze tajine is ook te gebruiken op een inductiekookstel met . Wanneer je kookt met een tajine loopt het kookvocht terug de schaal in. Ik vroeg me af of er hier dames zijn die ervaring hebben met het koken in een tajine. Wat moet ik weten als ik voor het eerst ga .