Wafels op grootmoeders wijze ons kookboek

Volg dit lekkere, beproefde recept zodat je luchtige én krokante wafels zal bakken. Champignonsoep; Bloemkoolsoep; Stoofvlees op grootmoeders wijze . Wafels op grootmoeders wijze, maar helaas niet op mijn grootmoeders wijze.

Ze zijn op de wijze van de grootmoeder van Ons Bakboek. In veel huishoudens vind je nog kookboeken exemplaren die nog maar half aan elkaar hangen. Heel typisch zijn ook de zelfgeschreven . Een familierecept van Goedele Van den Brouck uit Asse, haar moeder kreeg het op haar beurt van haar moeder.

Die droogt dan wel uit, maar gewoon laten liggen! Het vocht in het broo zorgt voor de zachtheid van de wafels. Zowel mijn grootmoeder als mijn bejaarde buurvrouw bakten heel hun. Dedoeme seg en ik wil alleen maar die wafels, die niet slap worden, die van.

Gelukkig heeft mijn oma nog een eerste editie van Ons Kookboek waar . Wafels op grootmoeders wijze, maar helaas niet op mijn grootmoeders. Gebruik daarna het deeg om wafels te bakken. Ons Kookboek (Boerinnenbond): recept voor Brusselse wafels uit 1960.